Данія підтримує створення Українського фонду для військової підтримки на €20 мільярдів

з
фото: український та данський прапори, з відкритих джерел

Данія підтримує створення так званого Українського фонду для військової підтримки України в розмірі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки в рамках Європейського фонду миру.

Про це у Києві перед початком виїзної зустрічі у форматі Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав керівник зовнішньополітичного відомства Данії Ларс Люкке Расмуссен це повідомляє Укрінформ.

«Радий оголосити сьогодні, що ми маємо намір відкрити новий офіс від нашого посольства в Миколаєві. За запитом Президента Зеленського ми беремо на себе окрему відповідальність за відновлення Миколаєва та усього цього регіону. У четвер офіс у Миколаєві вже буде діяти», - зазначив данський урядовець.

Він зауважив, що зустріч європейських міністрів закордонних справ у Києві є демонстрацією потужної підтримки Європейським Союзом боротьби України за свободу та відновлення територіальної цілісності.

Расмуссен підкреслив, що міністри закордонних справ країн ЄС в Києві обговорять, зокрема, результати Вільнюського саміту НАТО, продовження військової підтримки України з боку ЄС. У цьому контексті він зазначив, що Данія підтримує створення так званого Українського фонду для військової підтримки України в розмірі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки в рамках Європейського фонду миру. За словами міністра, Данія робить суттєвий внесок у підтримку України, що виводить її в число країн-лідерів з військової допомоги для України.

Відповідаючи на запитання щодо реакції на невключення допомоги для України у «тимчасовий» бюджет США та на риторику певних політиків щодо «недостатнього» внеску від ЄС, він зауважив, що Європа вже відіграє вагому роль у підтримці України.

«Якщо подивитися на цифри, ми вже нарощуємо нашу підтримку. Ми готові робити навіть більше», - сказав міністр закордонних справ Данії.

Він нагадав, що Данія разом із Нідерландами є лідерами в коаліції з надання винищувачів F-16 для України за потужної підтримки США.

«Хочу скористатися нагодою, щоб оголосити про внесок Данії у створення під егідою США фонду із боротьбі проти кібернетичних загроз», - додав данський урядовець.

Нагадаємо, уряд Данії вирішив створити фонд у розмірі 7 млрд данських крон (близько одного мільярду доларів. Ці гроші скерують на допомогу Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: