Львівські лікарі врятували дитину з великою кістою легень, що могла розірватися

385390907_643266981277055_2909604193233786781_n
Врятована дівчинка. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові медики врятували 7-річну дівчинку з велетенською кістою легень, яка заважала дитині нормально дихати. Як з'ясували лікарі, кіста могла розірватися будь-якої миті.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що дівчинка Ніколь народилася з кістою легень, але батьки про це не знали. Протягом семи місяців життя дитині було важко дихати: при кожному її вдиху кіста поступово надувалась, збільшувалась і заважала розвиткові легень.

Гігантську кісту виявили в тернопільській міській лікарні. Після цього терміново відправили до Львова. 

«Потім утворення почало стискати та зміщувати внутрішні органи грудної порожнини: серце, ліву легеню та трахею. І ось одного дня батьки помічають, що у їхньої крихітки з’явилася задишка, а вдихи стали короткими. Ніколь відразу ж везуть на огляд до місцевого лікаря в селі на Тернопільщині, де мешкає родина», - розповіли в Першому медичному об’єднання Львова. 

Гігантську кісту виявили в тернопільській міській лікарні. Після цього терміново відправили до Львова. 

Дівчинку привезли в критичному стані до Дитячої Лікарні Святого Миколая. Тоді кіста займала вже дві третини об’єму легеневої тканини. За словами лікарів, вона могла розірватись будь-якої миті і вбити грудне дитя. Тому терміново була потрібна операція, оскільки кіста на той момент вже займає всю праву і частково ліву половину легень дівчинки. 

«Операція семимісячної дитини стає справжнім викликом для анестезіологів. Бо у нормі трахея має бути розміщена посеред грудної клітки, а в Ніколь цей орган був повністю зміщений вліво. Тож, аби ввести дівчинку в наркоз, анестезіологам довелося проявити неабияку майстерність. Ювелірну роботу виконують і дитячі хірурги. Вони побоювалися, що в Ніколь доведеться видалити всю легеню. Утім, найгірші прогнози не справдилися. Лікарі видалили лише середню долю - це близько 30% від лівої половини парного органу», - зазначили в Першому медичному об’єднання Львова. 

Після цього хірургічне втручання минуло успішно. Після видалення кісти медикам вдалося повернути на свої місця. Тепер Ніколь швидко відновлюється та почувається добре.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські лікарі врятували 10-місячну дитину, яка проковтнула деталь від конструктора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: