Пам’ятник Герою України Тарасу Матвіїву відкрили на Львівщині

пам'ятник
Пам'ятник Герою України Тарасу Матвіїву. Фото: ЛОВА

У Жидачеві, що у Львівській області, на міському кладовищі в День захисників і захисниць України відкрили пам'ятник Герою України Тарасу Матвіїву.

Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що відкриття пам'ятника у супроводі військового оркестру 24 ОМБр імені короля Данила прийшли рідні Тараса Матвіїва, представники влади, громадськість, духовенство.

За інформацією ЛОВА, військовий загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Згодом указом Президента України Тарасові Матвіїву, молодшому лейтенанту, посмертно присвоїли звання «Герой України».

Довідка

Тарас Матвіїв – Герой України, журналіст, громадський діяч, письменник та військовослужбовець. Випускник факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Брав участь в Революції Гідності. Служив у 24 ОМБр імені короля Данила. 

У ЛОВА також підкреслили, що другий рік поспіль на Львівщині в межах обласної програми організовують журналістський конкурс імені Тараса Матвіїва. Він має на меті відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові вшанували полеглих захисників і захисниць України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: