Ще вісім шкіл на Львівщині отримали нові автобуси

image-3
Фото: Львівська ОВА

На Львівщині передали вісьмом навчальним закладам нові «школярики». Транспорт придбали за кошти із державного, місцевого та обласного бюджетів.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону у вівторок, 3 жовтня.

Шкільні автобуси отримають заклади у:

  • Борині
  • Бісковичах
  • Великому Любені
  • Старому Самборі.

А також чотирьох обласних навчальних закладів: Львівської загальноосвітньої санаторної школи №1 I-III ст. ім. В.-І. Антонича, Сокальської загальноосвітньої санаторної школи I-III ст. ім. Т. Шевченка, Львівської спеціальної школи №100 I-III ст., Підкамінської спеціальної школи з поглибленою професійною підготовкою.  

Новий транспорт замінить ті «школярики», які передали на потреби Збройних Сил, а також ті, у яких завершується термін експлуатації. «Школярики» виготовили на Черкаському автобусному заводі. Кожен автобус розрахований на 30 пасажирів, пояснили у відомстві.

Нагадуємо, у вересні на Львівщині закупили ще два спеціалізовані «школярики» для учнів із інвалідністю.

Закупівля «школяриків» на Львівщині

З області на потреби української армії вилучили 83 шкільних автобуси. Торік Львівщина закупила 126 автобусів, в тому числі 8 спеціалізованих, ще 70 – в цьому році. Як пояснив заступник начальника ОВА Іван Собко, до першого грудня нинішнього року нові автобуси мають отримати ще 30 навчальних закладів.

За постановою Кабміну, між регіонами України розподілили державну субвенцію для закупівлі автобусів «Школярик». Львівщина отримає з державного бюджету субвенцію в розмірі понад 80 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: