За добу на фронті відбулися 57 бойових зіткнень ЗСУ з окупантами, — зведення

384810878_666158915697190_197117308117881877_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби армія РФ завдала 5 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснила 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських  військ, так і по цивільних об’єктах. Відбулося 57 боєзіткнень на фронті.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Детальніше про ситуацію на кожному напрямку фронту

За інформацією генштабу, авіаційних ударів зазнали такі населені пункти, як-от: Синьківка, Подоли Харківської області; Куземівка, Новоселівське, Білогорівка Луганської області; Сіверськ, Спірне, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Торецьк, Олександро-Шультине, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Оріхів, Роботине Запорізької області; Козацьке, Миколаївка, Ольгівка Херсонської області.

Крім того, окупанти завдали ударів з артилерії по 140 населених пунктах Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Де наступали окупанти  та намагалися відновити втрачене положення минулої доби

В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі північніше Зибиного Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак ворога в районах східніше Макіївки Луганської області та північно-західніше Діброви Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ «Таврі» на Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Авдіїївки Донецької області та покращити тактичне положення в районі Ласточкиного Донецької області. Ворог здійснив понад 15 невдалих атак в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива та Рівнопіль Донецької області. На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах Новодарівки, Вербового та Роботиного Запорізької області.

Наступальна операція ЗСУ

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, а також наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там вони завдають окупантам втрат в живій силі та техніці та продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

До того ж, за минулу добу авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А підрозділами ракетних військ нанесено ураження по пункту управління, 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобах та по складу боєприпасів противника.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, якими є втрати окупантів на війні за минулу добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: