Зі Львова до Німеччини евакуювали постраждалих внаслідок вибуху нафтопроводу на Прикарпатті

віа
фото: ЛМР

На початку цього тижня двох дорослих та двох дітей з важкими опіками доправили з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова. Тут медики стабілізували стан постраждалих та підготували їх до подальшого транспортування до Німеччини.

Про це повідомляє місцева влада.

Зокрема, львівські комбустіологи прооперували 35-річного чоловіка. Пацієнт поступив із опіками дихальних шляхів та тіла. Вогонь уразив 45-50% шкірних покривів, з яких 20% – глибокі рани. Чоловікові провели операцію: змертвілі внаслідок опіку тканини видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

А вчора доправили 39-річну жінку із 30% опіків тіла. У Центрі їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та підготували до наступних етапів лікування за кордоном.

Найважчий стан – у дітей. В 11-річного хлопчика – близько 80% опіків тіла, з яких 70% це глибокі рани. У 8-річного хлопчика також близько 80% опіків. З них 75% також глибокі. Обоє - з опіками дихальних шляхів.

Упродовж чотирьох днів за пацієнтами цілодобово спостерігали команди відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої лікарні святого Миколая. З ними працювали комбустіологи, хірурги, фізичні терапевти. Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: