Батьки полеглого воїна із Львівщини заплатили за спорудження спортмайданчика у рідному місті

image-13
Фото: Львівська ОВА

У Новому Роздолі відкрили спортивний майданчик на території місцевої школи. Спорудили його коштом батьків полеглого воїна Ростислава Бальзана.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

«Батьки віддавши державі сина, продовжують жертовно віддавати і далі іншим дітям для їх здорового та щасливого розвитку і майбутнього. Чи є ще такий приклад в Україні? Це – надзвичайна незламність, яку неможливо навіть осмислити», — сказав заступник начальника відомства Іван Собко.

Мама Ростислава Бальзана — вчителька англійської мови у школі, біля якої спорудили майданчик. Жінка розповіла, що майданчик для дітей та молоді громади є символом перемоги, за яку боровся її син та продовжують боротись тисячі інших Героїв.

«Після загибелі нашого сина в нас було два шляхи: опустити руки, або далі йти і жити. Останні півтора року нашого пекельного та важкого життя ми намагалися бути корисними хлопцям. Потім виникла ідея майданчика, чоловік мене підтримав. Ідея майданчика – це ідея нашої перемоги. Це - виховання патріотизму, майбутнього покоління. Дякую усім, хто був до цього дотичний», — каже вона.

Читайте також: Донька полеглого воїна зі Львова зібрала з однокласниками гроші на дрон для захисників

Ростислав Бальзан — що відомо про воїна

Родом із Нового Роздолу. Ростислав Бальзан був старим лейтинантом, командиром взводу. Загинув у боях із російсько-окупаційними військами біля Новотошківки, що на Луганщині 27 березня торік. Йому було 22 роки.

Фото: Львівська ОВА

З 2014 року був активним учасником Пласту. Він вихованець 53-го куреня пластунів юнаків ім. Євгена Коновальця у гуртку «Морські котики». Закінчив Новороздільську ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Далі продовжив навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Після завершення навчання у військовому ЗВО одержав звання старшого лейтенанта ЗСУ. Служив командиром взводу танкової бригади.

Під час російсько-української війни воював у складі 17 окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка. Обіймав посаду командира взводу танкової бригади. Загинув у боях 27 березня 2022 року.

За особисту мужність і дії виявлені в захисту держави суверенітету нагороджений Орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно). 

Нагадуємо, мама загиблого Героя зі Львівщини купила для ЗСУ позашляховик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: