За понад 40 млн грн на Львівщині ремонтують бюро судово-медичних експертиз

76c4073c-481e-4813-a1ce-1cbc3de85076
Фото: Львівська ОВА/Telegram

В одному із приміщень Львівського обласного бюро судово-медичних експертиз розпочали реконструкцію. На місці старої будівлі споруджують нове приміщення, у яке планують перенести ДНК-лабораторію. 

Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я обласної військової адміністрації.

Цю ДНК-лабораторію відкрили у лютому 2023 року. На придбання обладнання, яке дозволяє ідентифікувати загиблих родичів за ДНК-дослідженням, з обласного бюджету та з місцевих бюджетів Новояворівської, Яворівської, Івано-Франківської і Славської громад загалом виділили понад 38 мільйонів гривень.

Станом на початок жовтня на об’єкті виконали земельні роботи, змурували стіни, залили підлогу та змонтували перекриття першого поверху, ведуться роботи з мурування стін другого поверху.

З обласного бюджету виділили:

  • 2020 року на розробку робочого проєкту у сумі 49,9 тис. грн,
  • 2023 року – ще 4,3 млн грн на коригування та експертизу ПКД, будівельні роботи, здійснення авторського та технічного нагляду.

Загальна вартість реконструкції, яка триває зараз, складає більше 43 млн грн. Для завершення проєкту залучатимуть кошти обласного бюджету та десяти громад області, зокрема, Львівської та Новояворівської.

Як зазначає заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, зараз ДНК-лабораторія, яку відкрили у лютому, працює у невеликому приміщенні, тому для забезпечення можливості проводити більшу кількість ДНК-досліджень, у бюро облаштовують окремий корпус.

Нагадуємо, 12 вересня Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти, Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького підписали тристоронню угоду про співпрацю.

Мета співпраці – пошук та ідентифікація тіл полеглих героїв, мирних мешканців – жертв війни.

Нагадуємо, Україна отримала від Франції мобільну лабораторію ДНК для ідентифікації жертв війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: