Львів — у фіналі конкурсу «Європейська столиця інновацій 2023»

дж
ілюстративне фото з відкритих джерел

Львів став фіналістом конкурсу The European Capital of Innovation Awards (iCapital), який щорічно проводить Європейська рада інновацій. Заявка Львова на цей конкурс стосується інноваційного центру у сфері мед-тех для порятунку поранених Героїв.

Про це повідомляє місцева влада.

До фіналу конкурсу, окрім Львова, потрапили Лісабон (Португалія) та Варшава (Польща). Кінцеві результати конкурсу будуть у листопаді.

Премія «Європейська столиця інновацій» (iCapital) була заснована в 2014 році, щоб нагородити ті європейські міста, які виявляють достатньо сміливості, щоб відкрити свої методи управління для експериментів, сприяти інноваціям, бути прикладом для інших міст і розширювати межі технологій на благо своїх громадян.

Серед минулих переможців: Барселона (2014), Амстердам (2016), Париж (2017), Афіни (2018), Нант (2019), Левен (2020), Дортмунд (2021), Вантаа (2021), Екс-Марсель Прованс Метрополь (2022) і Гарлем (2022).

На цей конкурс The European Capital у червні Львів подала команда Львівського бюро євроінтеграції. У заявці команда бюро найперше розповіла про екосистему людяності НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), як масштабний проєкт, в якому зароджується і розвивається велика кількість інновацій та стартапів. Також в заявці детально описали 5 обов'язкових елементів, таких як:

·       експериментування;

·       ескалація;

·       розбудова екосистеми;

·       масштабування;

·       інноваційна візія міста.

У підсумку конкурсу буде обрано переможців у двох категоріях:

1) Категорія “The European Capital of Innovation”, яка спрямована на міста з населенням не менше 250 000 жителів – винагороджує переможця 1 000 000 євро, а двох інших, які посідають друге місце, – по 100 000 євро. Саме на цю категорію подали місто Львів.

2) Категорія “European Rising Innovative City” націлена на міста з населенням 50 000 і до 249 999 жителів – винагороджує переможця 500 000 євро, а двох інших, які посідають друге місце, – по 50 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: