Зведення Генштабу про ситуацію на всіх напрямках фронту станом на 6 жовтня

ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

За 5 жовтня відбулися 37 бойових зіткнень українських військових з армією РФ.  На фронті  окупанти завдали 3 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснили 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та по  цивільних об’єктах.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що окупанти минулої доби завдали ракетного удару по цивільному об'єкту у селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Внаслідок цього загинуло понад 50 мирних мешканців. Однак ще триває розбір завалів та продовжуються пошукові роботи.

Загальна ситуація

За даними Генштабу, авіаційних ударів зазнали такі населенні пункти, як-от: Грабовське Сумської області; Іванівка, Кислівка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Спірне, Кліщіївка, Іванопілля, Мар'їнка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Новодарівка, Роботине Запорізької області; Берислав, Козацьке, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка Херсонської області.

Також росіяни обстріляли з артилерії 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Детальніше про ситуацію на кожному з напрямків

У зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Там росіяни проводять активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

На Запорізькому напрямку захисники стримують загарбників в районі південно-східніше Роботиного Запорізької області.

Де продовжують наступати окупанти

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі східніше Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни мали успіх східніше Андріївки Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі східніше Диліївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні штурмові дії в районі Авдіївки Донецької області. Також окупанти здійснив 14 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива та Водяне Донецької області.

Про наступ українських військових

У Генштабі зазначили, що сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там захисники завдають армії РФ втрат в живій силі та техніці, а також закріплюються на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

До того ж, авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 7 - по зенітно-ракетним комплексам окупантів.

Підрозділами ракетних військ уражено вузол зв’язку, зенітно-ракетний комплекс, важку вогнеметну систему, 9 артилерійських засобів, склад паливно-мастильних матеріалів, радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Німеччина надасть Україні додаткову систему Patriot на зиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: