Львівські хірурги прооперували немовля зі «заячою губою»

385353704_799008912227034_2797768360719819426_n
5-місячний пацієнт із батьками та братиком-близнюком. Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

У Львові хірурги успішно прооперували 5-місячного хлопчика, який народився із незрощенням губи, піднебіння та альвеолярного відростка, відомого в народі як «заяча губа».

Про це повідомили в обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».

Там кажуть, що пацієнт із двійні. Діти народилися на 39 тижні вагітності мами. Однак, Богдан із вагою 1800 кг (фактично недоношений), а Назар 3000 кг. Сім'я родом із Прикарпаття.

У першого хлопчика діагностували дуже широку розщілину губи, твердого і м'якого піднебіння та альвеолярного відростка. Тож відразу виникли проблеми із харчуванням. Про цю ваду батькам сказали ще під час ультразвукової діагностики вагітності.

Завдяки правильно підібраним соскам - по трошки хлопчик вагу набирав. Коли батьки звернулися до львівської лікарні щелепно-лицеві хірурги порадили робити хлопчику тейпування (спеціальні тейпи аби м'язами стягувати і звужувати щілину). Це тривало два місяці. Так і підготували немовля до операції.

Втручання провели, коли малюкові було 5 місяців. Воно минуло успішно. Ще через пів року дитину повторно оглянуть, аби вирішити, коли робитимуть наступну операцію.

Нагадуємо, у Львові немовляті, яке народилось із вагою 950 грамів, повернули слух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: