Росіяни не здатні вести наступ навіть після ротації - аналітики ISW

ilyustratyvne-foto_large (1)

Російські війська нещодавно провели ротацію полків у районі Оріхова, щоб підтримувати свою оборону на цій важливій ділянці фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

6 жовтня український військовий оглядач повідомив, що нещодавно «частково відновлені» частини 291-го мотострілецького полку відійшли на позиції на схід від Нестерянки після того, як російське командування попередньо ввело їх у цей район. 

 У середині вересня ISW помітила, що критичні елементи 42-ї мотострілецької дивізії, зокрема її 291-й і 71-й мотострілецькі полки, відійшли за лінію російської оборони між Вербовим і Солодкою Балкою через втрати, які могли зробити їх неефективними в бою.

Після відведення підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії в тил на заході Запорізької області, підрозділи 7-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій (ВДВ) передислокувалися в район із Херсонської та Луганської областей, щоб заповнити прогалини, залишені 42-ю мотострілецькою дивізією.

Наприкінці вересня ISW спостерігала, як елементи 42-ї мотострілецької дивізії, очевидно, поверталися на фронт біля Новопрокопівки, що свідчить про те, що вони повернулися на фронт після короткого відпочинку та відновлення.

Зауваження українського військового джерела щодо 291-го та 71-го мотострілецьких полків, Раніше ISW оцінювало, що російським силам, ймовірно, було важко провести ротацію від тактичного до оперативного рівня вздовж усієї  лінії фронту, але  вона переглядає цю оцінку, враховуючи очевидну ротацію значних елементів 42-ї мотострілецької дивізії та двох дивізій VDV до та з лінії фронту на південь від Оріхів.

Читайте також: Окупанти вдарили авіацією по 15 населених пунктах - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: