Ризик ескалації блідне у порівнянні з тим, що Путін може перемогти – Столтенберг

Untitled
ФОТО: GETTY IMAGES

Генсек НАТО Єнс Столтенберг привітав рішення Німеччини про надання Україні ще однієї системи Patriot і наголосив, що не можна дозволити Росії виграти в Україні.

Про це Єнс Столтенберг розповів в інтерв’ю Welt, пише "Європейська правда".

Очільник НАТО особливо відзначив нещодавні заяви Берліна про нові поставки озброєнь: "Я вітаю заяву Німеччини про те, що вона надішле Україні ще одну систему протиповітряної оборони типу Patriot", – сказав Столтенберг.

"Я розумію занепокоєння, що наша підтримка України несе ризик ескалації, але цей ризик блідне у порівнянні з тим, що ми дозволимо Путіну виграти цю війну. Якщо Путін виграє війну в Україні, він, швидше за все, знову вдасться до насильства", – наголосив генсек.

"Ми можемо очікувати нових російських атак на українську енергосистему. Протиповітряна оборона має вирішальне значення для порятунку українських життів", – підкреслив Столтенберг.

Поки в Німеччині знову набирають обертів дебати про те, чи варто Берліну постачати Україні крилаті ракети Taurus, Столтенберг знайшов слова похвали на адресу Берліна.

"Постачання зброї – це національна справа. Я вітаю рішучу підтримку України з боку Німеччини", – зазначив він.

Очільник Альянсу також прокоментував погрози Москви щодо можливого використання тактичної ядерної зброї. "Ядерна риторика Росії є абсолютно безвідповідальною, але ризик застосування Росією ядерної зброї залишається низьким", – сказав Столтенберг.

За його словами, Москва усвідомлює, що ядерна війна ніколи не може бути виграна і ніколи не повинна вестися. "Звичайно, ми продовжуємо дуже уважно стежити за діяльністю Росії. НАТО – ядерний альянс, і ядерне стримування працює вже 75 років", – сказав він.

Нагадаємо, що США можуть запропонувати Польщі «Залізний купол» в обмін на Patriot для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: