США готують новий пакет озброєнь для України, незважаючи на хвилювання в Конгресі

187392-1_large

Очікується, що наступного тижня США оголосять про новий пакет озброєнь для України, оскільки Пентагон продовжує витрачати кошти, виявлені через багатомільярдну бухгалтерську помилку.

Про це повідомляє Reuters.

Склад збройової допомоги все ще формується та буде оприлюднений у середу на 16-му засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, де безпекова допомога буде ключовою темою, повідомили офіційні особи.

Очікується, що його вартість становитиме близько 200 мільйонів доларів і може включати подібні боєприпаси та наземну техніку, які були в останніх пакетах допомоги.

Байден пообіцяв поповнити запаси зброї, яка відправляється в Україну. Справжня вартість доставки зброї визначається під час придбання заміни.

Ці кошти дозволили адміністрації Байдена надіслати Києву зброю, припаси та боєприпаси, незважаючи на виключення нової допомоги Україні з законопроекту про тимчасові витрати, прийнятого Палатою представників минулих вихідних, щоб запобігти закриттю уряду.

Читайте також: Німеччина надасть Україні додаткову систему Patriot на зиму, - Зеленський

Байден просив Конгрес схвалити для України ще 24 мільярди доларів, але запит все ще очікує на розгляд. Наразі у Пентагону є для України близько 5,4 мільярда доларів США, наданих Конгресом.

Якщо Конгрес не надасть нових коштів для закупівлі замінників, а у Пентагону закінчаться кошти, які він може перепрограмувати, щоб забезпечити виконання корпоративних контрактів, США, Україна та виробники зброї можуть бути змушені вжити інших заходів для заповнення запасів.

Перепрограмування, інструмент, який використовується для перерахування коштів на рахунках Міністерства оборони для задоволення нагальних потреб, може бути використаний для купівлі зброї у виробників зброї, таких як Lockheed Martin, який виробляє керовану ракетну систему залпового вогню (GMLRS), що становить 155 міліметровий артилерійський боєприпас. Обидва були важливими для операцій України.

Читайте також: США можуть запропонувати Польщі «Залізний купол» в обмін на Patriot для України – Politicо

Адміністрація Байдена також розглядає можливість використання грантової програми Держдепартаменту для надсилання Україні додаткової військової допомоги, заявив офіційний представник США.

Допомога США Україні може частково залежати від того, хто обійме посаду спікера Палати представників після того, як цього тижня республіканець Кевін Маккарті був усунений з цієї посади . Деякі з його можливих наступників рішуче підтримують допомогу Києву, а інші виступають категорично проти.

Демократи, які рішуче підтримують допомогу Україні, наполягають на тому, що Конгрес підтримає продовження допомоги. Багато республіканців у Сенаті, в тому числі такі впливові особи, як лідер республіканців Мітч Макконнелл, також стверджують це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: