Сили оборони мають частковий успіх на Запоріжжі та Донеччині, — зведення Генштабу

ммм
фото: українські бійці, Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулось 37 бойових зіткнень, українські воїни ведуть оборону на сході та півдні країни, наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямкові, продовжують завдавати ворогові втрат.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 понеділка, 9 жовтня.

ЗСУ мають успіх в районі трьох населених пунктах

  • На Бахмутському напрямку українські захисники відбили атаки ворога північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. В зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ ОСУВ «Таврія» на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив близько 15 невдалих атак в районах Авдіїївки, Мар’їнки, та Новомихайлівки Донецької області. ЗСУ мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплюються на зайнятих рубежах та виснажують ворога.
  • На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаку ворога в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх в районах західніше Вербового Запорізької області.

Ситуація за іншими напрямками: ключове

  • На Волинському та Поліському оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • На Куп’янському захисники відбили 3 атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.
  • На Лиманському Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.
  • На Шахтарському росіяни не наступали.
  • На Херсонському Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Втрати РФ

За даними Генштабу, підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили 3 артилерійських засоби, 2 радіолокаційні станції, 2 райони зосередження особового складу та 2 склади боєприпасів росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: