У Генштабі повідомили про ситуацію на всіх напрямках фронту за добу

ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

У понеділок, 9 жовтня, на фронті відбулися 34 бойових зіткнення ЗСУ з окупантами. За цей час армія РФ завдала 1 ракетний та 39 авіаційних ударів, здійснила 23 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по українським позиціям та населених пунктах. 

Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Крім того, було зруйновано по пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Детальніше про ситуацію на фронті станом на 9 жовтня

За інформацією Генштабу, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують обстрілювати населені пункти з території РФ. Вони нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На цьому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Галаганівка Чернігівської області; Дігтярне та Степне Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, як-от: Сеньківка Чернігівської області; Степне Сумської області; Козача Лопань, Вовчанські Хутори, Охримівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку захисники відбили 5 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. Противник завдав авіаційних ударів неподалік Кіндрашівки, Петропавлівки та Піщаного Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Петропавлівка, Кислівка, Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак ворога в районі Макіївки Луганської області. Тут окупанти вдарили з авіації неподалік Білогорівки Луганської області та Сіверська, Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку захисники відбили 4 атаки противника біля Кліщіївки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема, Міньківка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти вдарили з авіації в районах населених пунктів Керамік, Новокалинове та Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Степове, Авдіївка, Опитне, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 15 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Також тут противник завдав авіаційних ударів. Під вогнем артилерійським окупантів перебувало близько 15 населених пунктів, зокрема: Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку захисники відбили атаку росіян в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких: Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку ворога в районі Левадного Запорізької області. Окупанти вдарили з авіації поблизу Малої Токмачки, Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, зокрема, Оріхів, Новоданилівка, Роботине, Малі Щербаки, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник вдарив з авіації в районах Зміївки та Берислава Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали: Придніпровське, Херсон Херсонської області, Дмитрівка Миколаївської області.

Про наступ Сил оборони України

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, а також наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там вони завдають російській армії втрат в особовому складі та техніці та  виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

До того дж, протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадуємо, раніше в Генштабі повідомили, що минулої доби Сили оборони України ліквідували ще 350 окупантів. Від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну — щонайменше 282 тисячі 630 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: