Невідомі захопили майже 50 га землі на околиці Львова

впв
фото: захоплена ділянка, департамент містобудування

Департамент містобудування Львівської міськради під час моніторингу земель комунальної власності виявив самовільне захоплення ділянок на майже 50 га.

Про це повідомляє місцева влада.

Йдеться про землі біля урочища Двірський Ліс, між селами Ситихів та Малі Підліски. Зазначено, що там розташована земля під будівництво північної об’їзної дороги біля Дублян, ділянка під місцевий цвинтар та санітарно-охоронна зона чинного скотомогильника.

«Управління держконтролю за використанням та охороною земель порівняло відкриті дані земельного кадастру, містобудівну документацію та картографічні матеріали території Дублянської міської ради. І стало очевидно – невідомі захопили три масиви земель комунальної власності, які зі створенням Львівської МТГ разом з Дублянами увійшли до Львівської міської територіальної громади», – повідомляє міська рада.

За інформацією представників управління держконтролю, захоплену землю розорали й наразі тут росте соя та картопля. У ЛМР наголосили, що невідомих не стримав той фактор, що частина ділянок перебуває у санітарно-охоронній зоні, біля якого не можна нічого садити.

«Прихопили невідомі для своїх аграрних справ також і ділянку площею 2,5 га, яка за генпланом села Малі Підліски була передбачена під кладовище. А ще – земельну ділянку державної власності орієнтовною площею 6 га, що призначена під будівництво нової концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець (північний обхід Львова)», – додали у міській раді.

Відтак, територіальній громаді завдали збитків на мінімум 1,7 млн грн.

Слідство триває.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: