У Львові попрощаються з українським воїном Максимом Зіневичем

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 12 жовтня, у Львові попрощається з військовослужбовцем Максимом Зіневичем, який загинув на війні 4 жовтня 2023 року.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської області.

Там розповіли, що чин похорону розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Після цього об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Максима Зіневича на Личаківському кладовищі у Львові.

Що відомо про військового, який загинув на війні

Максим Зіневич народився 1 січня 1988 року в селищі Марківка Луганської області.

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. Після завершення навчання, маючи велике бажання проходити військову службу, вступив до лав 6-го навчального артилерійського полку 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних Сил України.

Максим Зіневич. Фото: ЛМР

Опісля працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Марківський сирзавод».

Протягом 2015-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Повернувшись до цивільного життя, працював у будівельній сфері. У 2021 році закінчив Марківський професійний аграрний ліцей. Захоплювався автомобілями, був вправним майстром з ремонту машин.

У перший день повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну, виконував бойові завдання у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Після переїзду до Львівської області, у лютому 2023 року вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України та боронив державу на території Харківської області. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

У Максима Зіневича залишилися батьки, дружина, двоє дітей та двоє братів.

Нагадуємо, раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: