За добу відбулися 95 бойових зіткнень, — Генштаб про ситуацію на фронті

фронт
Фото/ Генштаб ЗСУ

Станом на ранок 12 жовтня окупанти завдали за добу 2 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснили 67 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що в ніч на 12 жовтня, РФ завдала авіаційного удару по Україні, застосувавши безпілотні літальні апарати типу «Shahed». Поки уточнюється інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки.

 Загальні ситуація на фронті станом на ранок 12 жовтня 

  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • На Запорізькому напрямку захисники стримують ворога в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

У Генштабі зазначили, що за минулу добу авіаційних ударів зазнали такі населені пункти, як-от: Синьківка, Петропавлівка, Піщане Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Торське, Сіверськ, Спірне, Васюківка, Міньківка, Кіндратівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочи, Кліщіївка, Андріївка, Диліївка, Керамік, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка Донецької області; Нікополь Дніпропетровської області; Новорайськ, Зміївка, Козацьке, Одрадокам'янка Херсонської області.

Загалом під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Напрямки, де наступають окупанти

  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки Луганської області та Торського і Серебрянського лісництва Донецької області. Тут захисники відбили понад 15 атак ворога.
  • На Бахмутському напрямку українські військові відбили атаки противника в районі населеного пункту Андріївка Донецької області. В той же час, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки Донецької області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Таврія» на Авдіївському напрямку захисники тримають оборону, відбили понад 10 атак ворога в районі Авдіївки та ще 10 атак східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку окупанти безуспішно наступали в районах південніше Золотої Ниви та південно-східніше Вугледара Донецької області.

Наступальна операція українських військових

У Генштабі розповіли, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Крім того, в районі західніше Роботиного Запорізької області українські військові покращили тактичне положення. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки армії РФ. А також захисники уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію росіян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що армія РФ вивела в море два носії крилатих ракет «Калібр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: