УЗД судин: дослідження, необхідне кожному

Апарат УЗД
Апарат ультразвукової терапії. Фото https://depositphotos.com/

За статистикою, захворювання судин стали зустрічатися частіше, і багато з них можна лікувати при виявленні на початковій стадії. Для діагностики патологій судин використовується УЗД, яке можна зробити в Nikomed. Дослідження проводиться за допомогою датчика, який передає зображення на екран. Метод дозволяє досліджувати:

  • Швидкість руху крові;
  • Кровопостачання тканин;
  • Еластичність судин;

Діагностика безпечна, не потребує підготовки, тому може проводитись навіть дітям. Вартість дослідження доступна, а ось значимість у постановці діагнозу має велике значення. Є багато патологій, які можуть проходити без симптомів, а їх діагностування можливе тільки на УЗД.

Види УЗД судин

Виявити проблему за допомогою ультразвукового дослідження не складно. Усього, є кілька типів УЗД судин, які спрямовані на вивчення кровотоку, судин та звивистості:

  • УЗДГ – проводиться у вигляді двомірного зображення, і дозволяє дізнатися про особливість кровотоку;
  • УЗДС – дуплексне сканування відображає перебіг кровотоку, еластичність та будову судин;
  • Триплексне сканування дозволяє побачити вени та артерії у трьох розрізах;

Високоточними методами діагностики є дуплексне та триплексне сканування. Вчасно виявити проблему означає отримати можливість її лікування. Методика діагностики дає можливість виявлення патології на ранній стадії. Оскільки дослідження безпечне, його дозволено проводити: дітям, вагітним та старим. Жодного негативного впливу на стан здоров'я не відзначається.

Показання до діагностики

Якщо говорити про УЗД судин головного мозку, воно призначається при підозрі на проблеми з кровообігом. Як доповнення, можуть призначати дослідження судин шиї та кінцівок. Показаннями для проведення діагностики є:

  • Непритомність, головний біль;
  • Шум в вухах;
  • Потемніння в очах;
  • Тривожність;

Якщо лікар призначає дослідження, ніякої підготовки до нього не потрібно. Але є правила. При прийомі препаратів, що впливають на кров, слід повідомити лікаря. Не можна пити алкоголь, чай чи каву протягом дня до дослідження, а в день УЗД потрібно відмовитися від куріння.

Де можна пройти обстеження?

УЗД – класичне дослідження, яке проводиться у багатьох центрах. Але, важлива не тільки наявність устаткування, а й уміння правильно проводити дослідження. Якщо вам потрібно пройти УЗД судин у Львові, ви можете зробити це в медичному центрі Nikomed. Кваліфіковані фахівці проведуть діагностику та дадуть рекомендації щодо лікування. Діагностувавши проблему на начальній стадії набагато легше впоратися з нею, чим тоді, коли вона вже розвинулася. Для обстеження ви можете записатися на потрібний час, та не сумніватися в професійному обслуговуванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: