У Львові попрощаються з двома захисниками: що про них відомо

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У суботу, 14 жовтня, у Львові відбудуться чини похорону двох військових - Юрія Петріва та Віталія Казакова, які загинули на війні.

Про це повідомили в міській раді.

Там розповіли, що похорон військовослужбовців розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові. Після цього об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають захисників на Личаківському кладовищі. 

Що відомо про Віталія Казакова 

Віталвй Козаков (09.12.1988-05.10.2023). Фото: ЛМР

Віталій Казаков народився 9 грудня 1988 року за кордоном.

Протягом свого життя проживав у різних населених пунктах України: у селі Миропілля і містах Канів та Корсунь-Шевченківський Черкаської області, у столиці та поблизу Борисполя.

У мирний час разом із друзями активно займався волонтерською діяльністю, зокрема, роздачею їжі нужденним. Також допомагав у соціальному служінні в місцях позбавлення волі та поширенню там християнських цінностей.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боронив державу на південному напрямку фронту на посаді стрільця-снайпера 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Помер 5 жовтня 2023 року.

Віталій Казаков ріс без батьків. Із рідних у нього нікого не залишилося. 

Що відомо про Юрія Петріва

Юрій Петрів народився 17 липня 1983 року в місті Нетішин Хмельницької області.

Юрій Петрів (17.07.1983-10.10.2023). Фото: ЛМР

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 міста Нетішин. Після закінчення 9-го класу вступив до Нетішинського професійного ліцею. У середині 2000-х років закінчив колишній Львівський інститут економіки і туризму.

Завершивши навчання, працював у ресторанній сфері, а після переїзду до столиці займався торгівлею. Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 39-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро-2».

Після повернення до цивільного життя продовжив працювати у торгівельній сфері. У вільний час захоплювався вирощуванням квітів, колекціонуванням марок та монет.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів до лав 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на північному та східному напрямках фронту.

У Юрія Петріва залишилися мама, дружина, 8-річна донька та брат.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ знищили за добу 1030 російських загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: