На площі Ринок завершує свою роботу фермерський ярмарок

-35293bac

Сьогодні, 14 жовтня, на площі Ринок у Львові завершує роботу у цьому сезоні традиційний Фермерський ярмарок. З 3 червня щосуботи 24 фермерських господарства презентували свою продукцію у центрі міста львів’янам та туристам. Фермерський ярмарок провели у Львові вже вп’яте.

За словами Тетяни Хабібрахманової, керівниці управління зовнішніх звʼязків і промоції Львівської міської ради, цьогоріч до ярмарку долучилось найбільше фермерських господарств.

«Сьогодні останній день пʼятого сезону Фермерського ярмарку у Львові і ми вже починаємо чекати наступний сезон. Цьогоріч здивувало найбільше те, скільки фермерів почало долучатися до ярмарку. Тобто у нас зʼявляються нові виробництва, нові фермери, які починають виробляти продукцію. А ми як місто підтримуємо їх, даючи цю можливість кожної суботи продавати, ділитися з мешканцями Львова тим, що фермери вміють і виготовляють. Це неймовірно смачна та високоякісна продукція», – розповіла Тетяна Хабібрахманова.

Фермерка Марія Гундер на ярмарку продає мед та бджолопродукти. Вона заснувала сімейне фермерське господарство «Бджолина хата». Тож усе, чим сьогодні торгує, жінка виготовляє власноруч.

 «Зараз, у період захворювань, дуже актуальні медові прополісні льодяники навіть для профілактики. Загалом в нас тут є мед в асортименті і вся можлива бджолопродукція: перга, прополісний мед, забрус, мед в сотах, підмор, настоянка воскової молі, пилок, маточне молочко, гомогенат, мило медове, медові десерти. Тобто маємо все, що можна.

Ми вже 4 рік на ярмарку. Це вже така львівська фішка. Зараз в такий важкий період це є дуже важлива підтримка для фермерів, для локальних виробників, адже Львів – туристичне місто.  Незважаючи на те, що ми біля Трускавця, всеодно досить важко реалізувати свої продукти локальним виробникам, тому це справді дуже важлива підтримка для фермерів», – розповідає Марія Гундер.

90% фермерів на ярмарку мають власний сімейний бізнес. Окрім іншого тут продають крафтові хліби, м’ясні вироби, сири та молочні продукти, джеми та плодово-ягідні вина, свіжі овочі та фрукти. З новинок цьогоріч: крафтове борошно та домашня випічка.

 Щоразу ярмарок збирає чимало відвідувачів. Туристка Ольга сьогодні вперше на Фермерському ярмарку. В останній день сезону встигла придбати домашню випічку.

«По-перше захотілось підтримати нашого виробника. Нехай у них все буде добре, нехай у них будуть покупці, а нам просто захотілось спробувати такі екотовари. Ми не вперше у Львові, але раніше не потрапляли на ярмарок, тож будемо куштувати продукти вперше», – ділиться жінка.

Загалом за сезон Фермерський ярмарок збирає близько 90 тисяч відвідувачів.

Нагадаємо, у 2019 році на площі Ринок у Львові відновили давню традицію проведення  фермерського ярмарку. У 30-х роках XX століття найдавнішим та найпопулярнішим був ринок навколо міської Ратуші.

Фермерський ярмарок

Читайте також: Фестиваль Coffee, books and vintage відбудеться у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: