У США зробили заяву про наступ російської армії

f35cf2c0d276e91073ec2e29acbe943b
Фото: Associated Press

Новий наступ росіян на Донбасі - біля Лимана та Авдіївки - не став сюрпризом для США. Ба більше - Вашингтон впевнений, що ЗСУ відіб'ють атаку окупаційної армії.

Про це заявив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє ТСН з посиланням на "Голос Америки".

"Як це було і під час невдалого зимового наступу Росії минулого року здається, російські військові використовують тактику хвильових атак, коли вони кидають маси погано навчених солдатів прямо на поле бою без належного екіпірування", - наголосив Кірбі.

За словами Кірбі, Москва не зважає на життя власних солдатів "добровільно жертвуючи ними заради досягнення своїх цілей". Тим часом Україна, зауважив він, "ефективно та розумно воює".

"Українці важко працюють, щоб відбити ці наступальні маневри. І, як видається, так і відбувається. Прогрес російських підрозділів, навіть там де він є, виглядає дуже мізерним", - наголоси американський посадовець.

Крім того, заважив представник Білого дому, подібна атака армії РФ показує, що "Конгрес дотримувався своїх зобов’язань перед українським народом і вживав заходів для збереження нашої підтримки".

Нагадаємо, за добу ЗСУ знищили майже 1 тис окупантів і 1 літак. Загалом, на фронті відбулося близько сотні бойових зіткнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: