Львівщина взяла участь у національному форумі регіональних координаційних центрів

5
Фото: ЛОДА

За ініціативи Ірини Верещук у Києві відбувся Форум регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення.

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Подія зібрала близько 100 учасників з усіх областей України та з-за кордону.

До заходу долучилися керівники координаційних центрів, міжнародних організацій та донорів, а також представники громадських і волонтерських організацій.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук акцентувала, що координаційні центри мають бути основною платформою для підтримки громадян, які постраждали від війни.

«Саме тому ми маємо зосередити зусилля та ресурси навколо регіональних коордцентрів. Щоб кожна людина мала змогу отримати необхідну допомогу через такі коордцентри», – наголосила посадовиця.

Під час форуму представили успішні підходи в побудові системи координації на рівні областей та проєкти, які допомагають вирішувати питання вразливим верствам населення: ВПО, родинам військовослужбовців, дітям/підліткам, а також людям старшого віку та людям з інвалідністю.

Також в межах заходу проговорили питання проживання, працевлаштування для різних вразливих категорій, а спільно з міжнародними партнерами – пріоритети роботи на 2024 рік.

«Львівщина з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима  Козицького визначила ключові пріоритети. Зокрема, це – допомога родинам військовослужбовців, дітям, підліткам, захисникам та захисницям, людям старшого віку, людям з інвалідністю. Для цього прийняли низку програм, які активно втілюємо в життя. Ми сьогодні дуже послідовно працюємо і на місцевому рівні, і на обласному, а тепер в координації з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій впроваджуємо політику супроводу, допомоги, підтримки тим, хто її потребує. За цей рік більше ніж 68 тис. осіб звернулися по різну допомогу та отримали юридичну, психологічну, психосоціальну та іншу допомогу в координаційних центрах підтримки цивільного населення Львівщини», – зазначила радниця начальника Львівської ОВА, голова КЦ Галина Бордун.

Нагадаємо, що Координаційні центри при Львівській обласній військовій адміністрації та їхні офіси в районах області створили за ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Керівник Координаційного центру – Галина Бордун. 

У цих офісах доступні різні види підтримки, такі як консультації психолога, допомога у перекваліфікації та пошуку роботи, адаптація за місцем проживання, юридична підтримка і гуманітарна допомога. 

Читайте також: Кабмін виділив 62 мільярди на різні програми відновлення після російської агресії – Шмигаль

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: