ЗСУ зможуть бити по новій залізниці, яку будує Росія до Маріуполя – британська розвідка

Untitled
ФОТО: МІСЬКРАДА МАРІУПОЛЯ

Логістика залізницею залишається життєво важливим компонентом підтримки війни в Україні, яку веде Росія, для переміщення боєприпасів, бронетехніки, пального та особового складу

Про це йдеться в огляді розвідки Британії.

Як пише британська розвідка, залізнична логістика продовжує залишатися життєво важливим компонентом у підтримці вторгнення Росії.

Росія використовує свої залізничні мережі для переміщення боєприпасів, бронетехніки, палива та особового складу в Україну.

"Залізнична мережа в окупованій Україні залишається в основному життєздатною, але вразливою до ударів української артилерії, ракет з повітря та диверсій" - зазначається в огляді.

Британці наголошують, що у попередніх конфліктах виснаження залізничного транспорту вимагало цілеспрямованої, тривалої та повторюваної атаки повітряних та/або наземних сил.

Росія майже напевно продовжує підтримувати та вдосконалювати свої залізничні лінії сполучення в Україні та будує нову залізничну лінію до Маріуполя, що скоротить час у дорозі для поставок на запорізький фронт.

Росія використовує цивільних підрядників і обладнання для завершення цього проекту, ймовірно, розраховуючи, що це ускладнить зусилля з націлювання та збереже можливості військових залізничних військ для виконання термінових завдань в інших місцях.

"Нова лінія потрапляє в умовний радіус дії українських високоточних ударних систем великої дальності", – резюмується в огляді.

Раніше, у Генштабі ЗСУ розповіли про втрати ворога за добу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: