В Україні відбувся Національний День дівчат у технологіях-2023

image - 2023-10-18T201204.361
Фото ілюстративне: canva

У Міжнародний день дівчат, 11 жовтня, Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine) в рамках ініціативи «Дівчата STEM» провів Національний день дівчат у технологіях.

Про це повідомили організатори події.

Там розповіли, що понад 1000 учасниць з 14 областей України, а також Чехії, Британії та Литви доєдналися до події як онлайн, так і офлайн. Дівчата отримали нові корисні знання під час майстер-класів та воркшопів від провідних експертів та експерток, якісно поліпшили свої навички, знайшли нові знайомства, а також із надихаючими й успішними жінками з топових технологічних компаній та державних установ, зокрема зі своїми  майбутніми менторками, з якими вже у листопаді розпочнуть працювати над спільними  проєктами в межах Всеукраїнського проєкту #ДівчатаSTEM.

Офлайн компонент цього дня - 67 екскурсій у відомі компанії, які представили сфери високих технологій, агрокомплексу, фармацевтики тощо.  Зокрема екскурсії було проведено також у Львівській області.

Голова правління ГО Центр «Розвитку КСВ» та засновниця напряму «Дівчата STEM» Марина Саприкіна зазачила, що ситуація із гендерною рівністю є невтішною. Стартапи, започатковані жінками, отримують лише 3% усіх венчурних інвестицій, наданих переважно тими компаніями, які також заснували жінки.  

Також під час заходу було оголошено переможниць окремих конкурсів, як-от: презентації «З відновлення України» (переміг проєкт під назвою «Розмінування Чорного моря», авторкою якого є Ковтун Софія) та «Кращий технологічний проєкт» (переміг проєкт «Future health» у Шостці).

Організатори підкреслили, що метою Національного дня дівчат у технологіях було:

  • Звернути увагу на важливу роль STEM-професій у розвитку України та долучення до цього процесу дівчат.
  • Надихнути молодь історіями представниць STEM-сфер.
  • Продемонструвати переваги побудови кар'єри в технологічній сфері і відповідно пробудити інтерес дівчат до навчання й роботи у STEM.
  • Надати дівчатам можливість особисто спробувати себе у розв'язанні прикладних задач та продемонструвати як працюють технологічні компанії в реальності.
  • Розказати про перспективи технологічної сфери у майбутній відбудові України.

За результатами цього дня, 84% учасниць змінили свою думку з приводу STEMу на краще після екскурсії.  90%  учасниць розвіяли упередження стосовно гендеру у сфері STEM. 60% захід допоміг визначитися із майбутнім кар’єрним напрямком.

Довідка

Дівчата STEM – це ініціатива, заснована Центром «Розвиток КСВ» у 2016 році. Вона спрямована на подолання гендерних стереотипів при виборі професії та на підвищення віри дівчат у власні здібності й можливість побудувати STEM-кар’єру в Україні. Вони об’єднують дівчат і жінок з усієї України, яких єднає захоплення STEM – наукою, технологіями, інженерією, математикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: