На Львівщині за понад 40 мільйонів замінять насосну станцію, якій майже пів сотні років

image-40
Фото: Львівська ОВА

У Добрянах Стрийського району на Львівщині ремонтують головну каналізаційну насосну станцію, яку ввели в експлуатацію ще 1977 року. Після виконання робіт якісну систему водовідведення отримають 63 тисячі населення Стрия та дві тисячі мешканців Добрян.

Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів обласної військової адміністрації.

Ця станція, якій вже 46 років, вийшла з ладу, тож на трубопроводах часто утворюються витоки, технологічне обладнання потребує заміни.

Основна ідея проєкту полягає в тому, щоб забезпечити якість та надійність роботи системи водовідведення, не допустити забруднення неочищеними стічними водами довікілля. Також замінять напірні трубопроводи протяжністю 2,44 км.

Виконання робіт дозволить забезпечити якісною системою водовідведення 20 промислових підприємств, 6 медичних та 33 освітні заклади, інші установи та організації міста, а також 63 тис. населення міста Стрий та 2 тис. населення с. Добряни.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт становить 43,4 млн гривень. У цьому році роботи виконуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища  - 10 млн гривень та інших джерел – 4,28 млн гривень. Станом на сьогодні виконано земляні роботи, придбано матеріали та прокладено понад 800 метрів трубопроводів. Загалом проєкт планують завершити 2024 року.

Раніше ми розповідали, що Львівоводоканал зекономив 200 тисяч гривень на деталі до насосної станції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: