Генштаб: на фронті за минулу добу відбулися близько 80 бойових зіткнень

393916423_674390974873984_19292364892763334_n
Фото: Генштаб

В ніч на 19 жовтня окупанти атакували Україну 6 ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131». Українська ППО знищила 3 дрони-камікадзе. Загалом росіяни завдали 15 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснили 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по українським позиціям та населених пунктах.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Там розповіли, щопротягм минулої доби відбулися на фронті близько 80 бойових зіткнень. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житловий п’ятиповерховий будинок, 2 церкви, будинок культури, спортивний комплекс, понад 20 приватних будинків та інша цивільна інфраструктура.

Загальна ситуація на фронті

За добу окупанти завдали чергових ракетних ударів по цивільних об’єктах у Харкові, Запоріжжі, Павлограді, Обухівці Дніпропетровської області та Миколаївському районі.

Авіаційних ударів зазнали такі населенні пункти, як-от: Піщане Харківської області; Невське, Новолюбівка, Білогорівка Луганської області; Спірне, Кам’янка, Кліщіївка, Курдюмівка, Диліївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Новомихайлівка, Старомайорське, Урожайне Донецької області; Новодарівка Запорізької області; Новоберислав, Козацьке, Ольгівка, Придніпровське, Піщанівка Херсонської області.

Крім того, під артилерійським вогнем опинилися близько 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Детальніше про ситуацію на кожному напрямку фронту

  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Кислівка Харківської області, а також понад 10 атак противника біля Надії Луганської області.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 5 атак ворога в районі Макіївки Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Таврія» на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб за підтримки авіації оточити Авдіївку. Наші воїни відбили 3 атаки ворога. Також безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку захисники відбили 17 атак ворога в районі Мар’їнки та ще 4 - в районі Новомихайлівки Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районі Новомайорського Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку захисники стримують окупантів в районах Новодарівки та східніше Малої Токмачки Запорізької області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу. Там вони наносять вогневе ураження по тилам росіян.

Наступальна операція українських військових

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України ведуть наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх південно-західніше Вербового Запорізької області. Так, українські військові завдають втрат армії РФ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також нашими захисниками знищено російський літак Су-25 та 5 розвідувальних безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс «Тор», радіолокаційну станцію «Зоопарк-1М» та 11 артилерійських засобів противника.

Нагадуємо, ранішев Генштабі повідомили, яким є втрати окупантів на війні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: