День відповідальності людини: у Львові відкрили тематичну виставку ілюстрацій

image - 2023-10-19T130129.991

19 жовтня в Україні втретє відзначатимуть День відповідальності людини, ініційований Фондом родини Богдана Гаврилишина та офіційно затверджений Верховною Радою влітку 2021 року на державному рівні. З цієї нагоди відбувається Тихий фестиваль відповідальності, який представлений у Львові виставкою ілюстрацій.

Про це  ІА Дивись.info повідомили організатори заходу.

Так, з 19 жовтня до 2 листопада на площі Ринок, історичному серці Львова, мешканці та гості міста матимуть нагоду відвідати відкриту мистецьку виставку ілюстрацій до Дня відповідальності людини. Це мандрівна виставка ілюстрацій, створених митцями «Pictoric», які творчо переосмислили 15 пунктів Декларації відповідальності людини (автор Богдан Гаврилишин).

Фонд родини Богдана Гаврилишина запрошує ознайомитися з Декларацією відповідальності у творчій інтерпретації ілюстраторів «Pictoric» і в такий спосіб поглянути на відповідальність як частину наших щоденних дій. Окрім того, в межах Тихого фестивалю Фонд пропонує чек-лист — 50 дій, що є прикладом відповідальних вчинків, що можуть допомогти переосмислити роль відповідальності в нашому житті.

Крім того, є можливість переглянути ілюстрації в онлайн-форматі на сайті за посиланням тут.

Організатори події розповіли детальніше про таку ініціативу. Вони зазначили, що передусім День відповідальності людини має на меті згуртувати суспільство, сприяти його трансформації завдяки відповідальним діям кожного. Крім того, цей день – данина пам’яті видатного українця, візіонера, співзасновника Всесвітнього економічного форуму в Давосі, очільника Міжнародного інституту менеджменту в Женеві Богдана Гаврилишина.

Зокрема голова Фонду родини Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко поділилася думками про День відповідальності:

«Богдан Дмитрович зазначав, що Декларація відповідальності людини створена, щоб «оживити цінності свободи, людської гідності, верховенства права та соціальної справедливості». Тож віримо, що врешті про День відповідальності людини та про Декларацію знатимуть не лише в Україні, а в усьому світі. Адже першочергова мета цього дня заклик до переосмислення відповідальності як базової цінності кожної людини та основи наших щоденних вчинків». 

Детальніше про День відповідальності людини та Декларацію

День відповідальності людини відзначають щороку на всеукраїнському рівні 19 жовтня у день народження видатного українця, візіонера, співзнасновника Всесвітнього економічного форуму в Давосі, очільника Міжнародного інституту менеджменту в Женеві Богдана Гаврилишина.

Богдан Гаврилишин є автором Декларації відповідальності людини. Це документ із 15 пунктів про відповідальність на персональному, міжособистісному рівні, у ставленні до свого міста, країни та світу.  На думку Богдана Дмитровича, саме індивідуальна відповідальність кожного члена суспільства на всіх рівнях може забезпечити виконання Загальної декларації прав людини, затвердженої Генасамблеєю ООН 1948 року. 

Богдан Гаврилишин

Декларація відповідальності людини побачила світ у 2014 р. Тоді тривала боротьба за демократичні цінності під час Євромайдану стала точкою неповернення та показала всьому світу, що українці готові брати відповідальність за своє майбутнє.

Україна – перша країна у світі, що відзначає День відповідальності людини на державному рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: