У Львові виходить друком збірка віршів військовослужбовця

солврам
фото: https://starylev.com.ua/news/50-virsiv-z-viyny-pro-lyudey-na-viyni-vyxodyt-drukom-zbirka-tut-buly-my-poeta-viyskovosluzbovcya-artura-dronya

«Видавництво Старого Лева» підготувало до друку збірку віршів «Тут були ми» Артура Дроня – поета, який з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ, де служить і зараз.

Про це йдеться на сайті видавництва.

«Цією книжкою мені важливо говорити про те, як ми даєм собі раду зараз. Ми, з такими різними досвідами, такими великими болями. Як вгризаємося в надію, хапаємось за любов, тримаємось один одного. Тільки про це й хочеться говорити. У книжці 50 текстів, і всі вони про нас. Не про війну, а про нас на війні. Побратими, батьки, пра- і пра-, незнайомі діти, знайомі діти, майбутні діти. Багато розмов, голосів та інтонацій, завдяки яким ми й тримаємося. Важливо також писати, як є, і тому ця поезія не дуже поетична. Часто вона рубана і некрасива. Рідко римована. Тому в цих текстах продавчиня пропонує лише парну кількість квітів. Тому солдат не питає де Бог, а просить його блювати в окопі разом з контуженими. І саме тому деякі вірші названі іменами людей, які ніколи їх не прочитають, – розповідає про книгу Артур Дронь.

Передзамовити книгу можна за посиланням. Увесь прибуток від продажу цього видання перерахують у благодійний фонд «Голоси дітей», що надає безкоштовну психологічну допомогу дітям та родинам, які постраждали від війни.

Книжка «Тут були ми» проілюстрована роботами Катерини Сад, а також уривками листів, які військові отримали від дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: