Понад $60 млрд для України запросив у Конгресу Байден

байден

У п'ятницю, 20 жовтня, Білий дім запросив у Конгресу майже 106 мільярдів доларів допомоги для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Про це повідомили у пострелізі Білого Дому.

Поміж цим Reuters пише, що у запиті фінансування Ізраїлю об'єднали з фінансуванням України, безпекою кордону між США і Мексикою, допомогою біженцям, заходами з протидії Китаю та іншими пріоритетними завданнями. Адміністрація президента США сподівається, що такий законопроєкт здобуде підтримку в Палаті представників, яка вже понад два тижні не має спікера.

А Bloomberg повідомляє, що демократи в Сенаті планують наступного тижня розпочати роботу над перетворенням запиту на законопроєкт.

Запит для України включає 61,4 млрд доларів, зокрема 44,4 млрд на постачання обладнання Міноборони, поповнення запасів зброї та іншу військову підтримку, передає Politico.

Запит для Ізраїлю передбачає 14,3 млрд доларів. Ще 9,15 млрд доларів має отримати Держдепартамент США для гуманітарної допомоги Україні, Ізраїлю та сектору Гази.

Нагадуємо, сенатори від Демократичної партії мають намір збільшити допомогу Україні та забезпечити її безперебійне постачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: