У Львові медики прооперували немовля з рідкісною вадою стравоходу

393573064_652881580315595_4854263374309082238_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Дитячій лікарні Святого Миколая у Львові хірурги виконали операцію немовляті, яке народилося з рідкісною патологією стравоходу, що трапляється один раз на 3500 випадків.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднання Львова.

Там розповіли, що патологію лікарі запідозрили в дитини одразу після народження. Оскільки немовля не могло ковтати та їсти, а з його рота текла піниста слина. Таким чином, медики намагалася встановити йому для годування, однак він не проходив у шлунок.

Після цього лікарі запідозрили  та підтвердили в хлопчика  діагноз - атрезія стравоходу. 

«Дітки з атрезією народжуються рідко - 1 на 3 500 малюків. У них стравохід, який є продовженням глотки та який проходить через усю грудну клітку аж до черевної порожнини, ще в лоні матері розділяється на декілька сегментів. Вада є однією з найскладніших вроджених патологій, які несумісні з життям без вчасної допомоги хірургів», –  розповіли в Першому медичному об’єднання Львова. 

Так, хірурги провели операцію, яку виконали лише через три проколи у 3 мм (торакоскопічно) та зшили стравохід. За словами медиків, втручання ускладнювалось тим, що частина стравоходу з'єднувалася з дихальними шляхами.

Після операції дитина продовжує лікування. Його виходжують спеціалісти відділення патології новонароджених. Водночас хлопчик почувається краще та починає самостійно їсти.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що американські хірурги, серед яких особистий лікар Клінтона, оперуватимуть діток у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: