У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті станом на 20 жовтня

393938725_674959124817169_3732901765462660097_n
Фото: Генштаб

Протягом минулої доби, 19 жовтня, на фронті відбулися 90 бойових зіткнень ЗСУ з окупантами. Загалом армія РФ завдала 12 ракетних та 60 авіаційних ударів.

Про це повідомили в ранковому зведення Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що окупанти також здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок цього є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Так, минулої доби окупанти завдали чергового ракетного удару балістичною ракетою «Іскандер-М» по цивільному об’єкту в Миколаєві. Крім того, окупанти застосували ударні безпілотні літальні апарати типу «Shahed-136/131» по півдню України, більшість з яких знищила ППО.

Загальна ситуація на фронті

За інформацією Генштабу, авіаційних ударів зазнали такі населенні пункти, як-от: Петропавлівка, Подоли, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Спірне, Виїмка, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Бердичі, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Павлівка Донецької області; Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Берислав та Веселе Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Що відбувається на кожному з напрямків фронту

  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 30 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, а також 12 атак біля Надії Луганської області.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони не допустили втрат позицій в районі Макіївки Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Водночас Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Таврія» на Авдіївському напрямку окупанти поновили наступальні дії та не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Так, минулої доби втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника. Також, безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки Донецької області. Тут Силами оборони відбито 16 атак противника.
  • На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку захисники не допустили втрат позицій в районі Вербового Запорізької області.
  • У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Наступальна операція Сил оборони України

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають армії РФ втрат та виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Крім того, протягом доби авіація сил оборони завдала удару по пункту управління, 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також захисниками знищено 4 розвідувальних безпілотних літальних апарати оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи українських ракетних військ уразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А «Солнцепек» та 13 артилерійських засобів росіян.

Нагадуємо, раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що перші винищувачі F-16 за оптимістичним сценарієм будуть в Україні в першій половині наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: