Росіяни наступають на Авдіївку, ЗСУ закріпилися на лівому березі Херсонщини - аналітики

Безымянный

20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, що свідчить про те, що російське військове командування залишається відданим наступальним операціям у цьому районі, незважаючи на значні втрати техніки та особового складу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що російські війська забезпечили незначне просування на захід від Красногорівки. Російські міліблогери та український військовий оглядач стверджували, що російські війська захопили український опорний пункт біля терикону на північний схід від Авдіївки і змусили ЗСУ відступити із позицій, а також просунулися до залізничної станції на північ від Авдіївки та просунулися біля ресторану «Царська охота» на південь від Авдіївки. 

Однак один відомий російський мілблогер стверджував, що російські війська безуспішно атакували біля Сіверного, поблизу Степового та поблизу Новокалинового. Інші мілблогери стверджували, що російські війська просунулися до одного кілометра на лінії Степове-Бердичі 19 жовтня, а 20 жовтня тривають бої під Бердичами. 

В той же час, ISW повідомляє, що 20 жовтня ЗСУ продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області та встановили підтверджену присутність у населеному пункті на східному березі. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до північно-східних Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро). 

Російські міліблогери стверджували, що українські війська закріплюються біля Кринок і продовжують утримувати свою присутність біля Антонівського шосе та залізничних мостів. 

Відомий російський мілблогер стверджував, що українські війська тимчасово просунулися далі в Кринки аж до дороги Козачі Лагері-Кринки-Корсунка, перш ніж російські авіаудари відкинули українські війська на північну околицю населеного пункту. 

Інший російський милблогер стверджував, що тривають бої біля Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра), а на південній околиці населеного пункту діє українська диверсійно-розвідувальна група. 

Відомий російський мілблогер припустив, що станом на полудень 18 жовтня російські сили утримували лише позиції на південній околиці Піщанівки, а український Генштаб 19 жовтня повідомив, що російська авіація завдала удару по Піщанівці, маючи на увазі, що українські сили все ще діють в населеному пункті. 

Читайте також: Минулої доби ворог з артилерії обстріляв 7 областей - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: