Садовий розповів про відновлення будинків на Стрийській, добудову школи та дрони для військових

dji0018-2273824a
Фото: ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про найважливіше за тиждень, що минає: закупівлю дронів, автомобілів та іншого вкрай необхідного на передову, «доріжки доступності» на площі Ринок і те, куди дівається бруківка, відновлення будинків, які влітку обстріляли росіяни, а також грант на добудову школи у Брюховичах.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Часто люди запитують, чого хідник не зробили чи вулицю не відремонтували – ви ж колись обіцяли. Чітко і однозначно – всі кошти, які маємо, сьогодні скеровуємо на допомогу нашим військовим. Сьогодні 30 тисяч львів’ян – на передовій. Цього року 2,1 мільярди гривень у бюджеті – для військових. Це і кошти, які ми напряму перераховуємо військовим частинам, і це допомога, яку ми передаємо. От останнього тижня передали дрони Autel, БПЛА «Валькірія», «Мара», джипи, засоби зв’язку. Зараз триває тендер на купівлю 500 дронів – це з трьох тисяч, які восени маємо передати нашим хлопцям на передову. Це наш пріоритет.

Але є й інше. Львів є партнером Європейського інвестиційного банку, і банк прийняв рішення виділити грант для Львова – цільовий, на добудову школи у Брюховичах. Це 186 мільйонів гривень. Дякую Міністерству відновлення, тому що це будуть роботи в цьому і наступному році.

Ще одні роботи, які в нас тривають, це ліквідація наслідків трагедії, яка сталася в липні, коли ракета влупила в чотири будинки. Тоді загинуло 10 людей. До кінця року ці будинки будуть повністю відбудовані: дах, мережі, комунікації, вікна, і вже тоді можна буде починати роботи всередині.

Питання доступності. Ми в центрі міста зрізаємо нерівність бруківки і робимо окремі смуги – щоб люди з інвалідністю могли себе гідно почувати. Також це все робимо за грантові кошти – жодна бюджетна гривня на це не витрачається. Львів має бути доступним, тому що дуже багато поранених ми приймаємо кожного дня. Але часто в людей виникає питання: а от десь там була бруківка, і вона пропала. Сьогодні ми на складах маємо більше 23 тисяч метрів квадратних бруківки і мозаїки. Вона лежить, чекає свого часу, буде Перемога – будемо продовжувати роботи», - розповів Андрій Садовий.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: