Українські війська відбили атаку біля Авдіївки – ISW

394356453_675994991380249_950925255114221854_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська, ймовірно, відбили чергову посилену російську наступальну атаку на Авдіївку впродовж останніх кількох днів і завдали значних втрат російським військам у цьому районі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Українські та російські джерела вказали, що російські війська здійснили ще один наступ на Авдіївку між 19 і 20 жовтня, а геолокаційні кадри, опубліковані 21 жовтня, підтверджують, що російські сили справді досягли незначних успіхів на північний захід від Авдіївки в районі породного відвалу.

Російські мілблогери стверджували, що російські війська поступово просуваються на північ від Авдіївки біля породного відвалу в напрямку Бердичів (5 км на північний захід від Авдіївки).

Український військовий оглядач зазначив, що російські війська атакують у напрямку Степове (3 км на північний захід від Авдіївки), у напрямку Новокалинового (7 км на північ від Авдіївки) та в бік породного відвалу з боку Красногорівка-Веселе.

Водночас українські військові відзначили, що 21 жовтня російські війська дещо знизили темпи наступальних дій під Авдіївкою, і повторили попередні українські повідомлення про те, що російські війська під час атак на Авдіївку 19 жовтня втратили 50 танків, 100 бронемашин і 900 чоловік особового складу.

Керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківіселг визначив наступ під Авдіївку як потенційний шлях для нового російського наступу поряд із наступальними операціями вздовж кордону Харків-Луганська область.

Той факт, що російські війська продовжують перенаправляти хвилі особового складу та техніки для наступальних зусиль у районі Авдіївки, свідчить про те, що російське командування й надалі віддаватиме пріоритет цьому напрямку, незважаючи на значні втрати та загальну низьку якість російських сил у наступі.

 Український військовий чиновник зазначив, що російська регулярна піхота та тактика в цілому «постійно погані» і що російські сили натомість покладаються на безпілотні літальні системи (такі як дрони Lancet), артилерію та авіацію.

Схоже, що російські війська продовжують використовувати неефективну та дорогу тактику в наступальних зусиллях поблизу Авдіївки, що призводить до великих втрат особового складу та техніки, і те, що вони постійно робили це під час кількох хвиль атак протягом останнього тижня, свідчить про те, що російське військове командування надає пріоритет цієї осі, незважаючи на триваючі та зростаючі втрати.

Зауважимо, що за минулу добу ЗСУ знищили майже 1000 російських вояк.

Раніше Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, коли ситуація на полі бою кардинально зміниться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: