Ворог б'є по Харківщині: влучили в термінал «Нової пошти» та житлові будинки

2890180

Російська ракета влучила в термінал "Нової пошти" на Харківщині, відомо про 6 загиблих і 16 поранених

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

"Вчора ввечері, близько 22:15 ворог завдав ракетного удару з ЗРК С-300 по терміналу "Нової пошти" у смт Коротич Харківського району. Будівля терміналу зруйнована, сталася пожежа. Внаслідок удару загинуло 6 людей. 16 людей зазнали поранення. 2 з них перебувають у вкрай важкому стані, 6 - у важкому, решта – в стані середньої тяжкості та легкі" - повідомив він.

Синєгубов додав, що сьогодні близько 7:00 ранку ворог обстріляв м. Куп'янськ. Є влучання у житлові будинки, зазнали поранення 3 людей. Дівчина 15 років та жінка 63 років госпіталізовані у важкому стані. Хлопець 17 років – в стані середньої тяжкості.

За його даними, протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів.

Зокрема, під ворожими обстрілами перебували Першотравневе, Синьківка та Дворічна Куп'янського району, Борова Ізюмського району, Гатище, Бударки Чугуївського району та інші населені пункти.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 14 га території та знешкодили 91 вибухонебезпечний предмет.

"На Куп'янському напрямку тривають запеклі бої. За минулу добу наші захисники відбили 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки. Просування у ворога немає" - додав Синєгубов.

Як повідомила "Нова пошта" у Facebook, у працівників, які перебували у терміналі, не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирена пролунала за секунду до вибуху. 

"Харківський інноваційний термінал. Щойно в нього влучила ракета. Є загиблі та поранені, зокрема важкі. У них не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до. Наразі всім постраждалим надається медична допомога, ми на звʼязку з лікарнями та сімʼями постраждалих. Та це, звісно, не поверне наших людей. Співчуваємо кожному.

Завтра (22 жовтня - ред.) "Нова пошта" оголошує день трауру. Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя "Нової пошти". Кожного загиблого в цій війні".

Зауважимо, що за минулу добу ЗСУ знищили майже 1000 російських вояк.

Раніше Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, коли ситуація на полі бою кардинально зміниться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: