Люстри для маленьких приміщень: секрети візуального збільшення простору

ezWBz6Qx6FTFp8IYCsgkoJFTFMm1pm5OFgvp1Y7H

Освітлення вже давно використовується як інструмент для візуального збільшення тісних приміщень. Якщо кімната має невелику площу, то неправильно підібрана люстра, незначна кількість світла зроблять її тільки меншою. Грамотне освітлення, навпаки, здатне збільшити кімнату на кілька метрів, хоч і віртуальних.

Якщо в просторих кімнатах активно застосовуються підвісні на ланцюгах або кронштейнах люстри, то в маленьких доречніше виглядають ергономічні та компактні моделі.

Порада №1

Підбирайте світильник з урахуванням висоти стелі. Якщо вона більша за 2,5 метра, то можна використовувати підвісні моделі. У такому разі світильник матиме пропорційний і не громіздкий вигляд.

Для приміщень із низькою стелею оптимальні споти, стельові люстри. Мініатюрні здатні повністю замінити люстру. Вони мають акуратний і доречний вигляд, не забирають увагу на себе.

Якщо підвісна люстра – це давня мрія, то зупинятися рекомендується на моделях з орієнтованими вгору плафонами. Спрямоване світло додає висоти, об'єму і простору.

Плафони з тонуванням і в темних кольорах «крадуть» світло, тому в невеликих кімнатах доречніші прозорі моделі. Ще краще, якщо плафонів не буде взагалі.

Aq0JpgeKIzyn0P6gYp6RkxWhdhBUeWdXauGr6mmVBqcfYaW-a_qpW6f2RcO-iWdp_HZds3XPa-v0z8vXfh_8hwnhxonCbfvHRRfvTvEk9lQW5f1-rJWI7UkXM0C8PYHOvhwcl8LbUsjZwlTZsBIpNfk

Порада № 2

У невеликих кімнатах необхідно використовувати світильники без зайвого декору. Він «з'їдає» простір, створюючи візуальний шум. Слід відмовитися й від каскадних люстр на користь лаконічних та простих моделей.

Порада № 3

Чи то бра, торшер, люстра – в невеликих за метражем приміщеннях важлива не тільки зовнішня складова, а й технічні параметри. Тут діє правило, чим більше світла, тим більше простору. Рекомендована потужність на один квадратний метр площі:

  • світлодіодна лампочка – від 2 Вт;
  • енергоощадна лампа – від 4 Вт;
  • звичайна лампа розжарювання – від 20 Вт.

Порада № 4

У невеликих просторах рекомендовано мати різні сценарії освітлення. Часта помилка – передбачити у приміщенні тільки люстру. Звучить парадоксально, але в мініатюрних кімнатах складніше зробити грамотне світло, ніж у просторих. Обов'язковою є наявність основного, функціонального та декоративного освітлення. Не варто ігнорувати приховану підсвітку, настільні лампи, торшери, підсвітку картин, дзеркал та інших предметів інтер'єру.

Fq6jDJiaD6QyRLVrPg27xgLIm1_fQ-yaZGM5eyMnbYgI9naJvaq7pnwKd-ZJY53Iv6Ae22Pqw7PftbnJ1pnybQ2FU72fAhxZcU8LCkRtF6DjhgtcNjhy8J-n1TI3tlJDRFbpGWjOu-6BSmb9U2aoN5Q

Порада № 5

У люстрах важлива не тільки кількість плафонів та ріжків. Велику роль відіграє діаметр. Велика люстра точно притягуватиме увагу, а маленький світильник не дасть належного освітлення навіть із потужними лампочками.

Щоб розрахувати приблизний діаметр люстри, необхідно скласти довжину й ширину кімнати (в метрах) та помножити суму на 10. Отримане значення (в сантиметрах) і буде ідеальним діаметром.

Порада № 6

У невеликих кімнатах кожен метр площі на вагу золота, тому логічним вибором стануть багатофункціональні освітлювальні пристрої. Торшер-етажерка є додатковим місцем для зберігання, де можна розташувати бібліотеку, колекцію платівок або інші корисні речі. Світильник-вішалка дасть змогу розмістити випрасувану сорочку для завтрашнього виходу на роботу. Світильник-полиця відмінно підходить для розміщення різного дріб'язку.

Щоб світильники не розчарували, купувати їх слід у перевірених магазинах. Сьогодні не обов'язково ходити в шоу-руми. Істотно перевершують їх за асортиментом спеціалізовані інтернет-магазини. Доставку світильників можна виконати в найближче поштове відділення, або навіть під двері квартири. Якщо модель не підійшла, завжди можна оформити повернення. Наявність гарантії та сертифікатів якості є визначальним при виборі.

Джерело: svetua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: