Львівську лікарку Ларису Костюченко поховають на Янівському цвинтарі

img-5382
Лариса Костюченко. Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Цього четверга, 26 жовтня, у Львові попрощаються із львівською лікаркою, завідувачкою педіатричного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ларисою Костюченко, яка померла на 55-му році життя.

Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Прощання відбудеться у Храмі Святої Трійці у Львові на 12.00 годину. Це на вулиці Тершаковців, 11а.

Поховають лікарку на Янівському кладовищі.

«Лікар Лариса Костюченко жила і працювала з надзвичайним почуттям відповідальності та постійним бажанням діяти, вчитися, вдосконалюватися. Життя було для неї самоутвердженням людської сили духу, тому його плоди реальні та вагомі – це сотні вилікуваних пацієнтів, значний внесок у розвиток вітчизняної імунології, продовження у молодих колегах, сміливі фахові ідеї та їхнє втілення», — пишуть про неї колеги.

Про смерть Лариси Костюченко повідомили 17 жовтня. Вона боролась із важкою хворобою. Лікарці мало виповнитись 55 років.

Вона — відома львівська лікарка, дитяча імунологиня. Вона 30 років пропрацювала у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, де очолювала регіональний центр дитячої імунології.

Крім того, вона була докторкою медичних наук, авторкою 120 наукових робіт, в т.ч. співавтор національного підручника з дитячої імунології, протоколів лікування за спеціальністю «дитяча імунологія», алгоритмів та національних настанов лікування хворих на первинні імунодефіцити.

Також Лариса Костюченко була членкинею Медичної ради при МОЗ України; групи експертів МОЗ України за напрямами «Дерматовенерологія. Дитяча дерматовенерологія. Алергологія. Дитяча алергологія. Дитяча алергологія. Імунологія. Дитяча імунологія»; мультидисциплінарної робочої групи з розробки галузевих стандартів медичної допомоги за напрямом «Педіатрія та неонатологія» тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: