27 підприємців зі Львова та області отримають кошти на розвиток бізнесу

жюжю
ілюстративне фото з відкритих джерел

27 людей зі Львова та різних громад Львівщини стали переможцями конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес». Серед них десяток внутрішньо переміщених осіб. Усі вони отримають грантову підтримку до 3 000 доларів США для купівлі необхідної техніки та обладнання.

Про це повідомляє міська рада.

П’ятиденні навчання основам бізнесу провели сертифіковані тренери Міжнародної організації праці у Львові, Моршині, Самборі та Стрию. Загалом 125 осіб пройшли навчання, а 51 учасника відібрали для участі у конкурсі «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес». Переможцями стали 27 учасників конкурсу, які планують розвивати свою справу.

«У квітні я прийшла на проєкт, написала бізнес-план і відкрила свій заклад. Ми вже працюємо. У мене кав’ярня, де ми продаємо дуже смачну каву і власну випічку, яку я сама печу. Також робимо свіжі сендвічі та сніданки.

Хотілося саме щось своє, щось незвичне та нестандартне. У своєму селі в Карпатах я витягла зі стодоли старий верстат, почистила його, зі старих віконних рам зробила дзеркала. Тобто я просто помалювала стіни, все повісила і ми почали працювати на вулиці Левицького, 55 у Львові.

Цей курс допоміг мені зрозуміти, що працювати треба багато, також потрібно постійно щось змінювати і розвиватися. В нас щосезону оновлене меню, стараюсь вводити новинки, вивчати вподобання відвідувачів», – розповіла одна з переможців конкурсу Оксана Семко.

Свої бізнес-ідеї молоді підприємці будуть реалізовувати у сфері надання послуг, харчовій та легкій промисловості, метало- та деревообробці. Новостворені бізнеси матимуть також менторську підтримку.

«Я мала нагоду брати участь в оцінюванні заявок. Учасники мали ідеї розвитку бізнесу в різних галузях: харчова промисловість, косметологія, аграрний бізнес. Усе це мікропідприємства, ФОПи, які бачили перспективу у розвитку своєї справи.

Відділ ділових індустрій Львівської міськради покликаний насамперед підтримувати підприємців. Ми маємо Програму підтримки підприємництва, а також ваучерну програму: бізнес-ваучер для ветеранів та членів їх сімей, ваучер для релокованих підприємств та інші види ваучерів. Тобто з боку Львівської міської ради є розроблений механізм підтримки підприємців, і ми намагаємося доповнювати цю програму. Водночас ми розуміємо, що наш бюджет є обмежений, і тут на допомогу приходять донорські організації з грантами – це додаткові стимули та можливості для наших підприємців, які можуть використати цю підтримку для розвитку чи започаткування своєї справи», – розповіла Оксана Куденчук, завідувачка сектору підприємництва та регуляторної політики управління економіки Львівської міської ради.

Довідка

Конкурс «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» реалізували в межах проєкту «Впровадження місцевого партнерства зайнятості у Львівській області», що впроваджують у рамках ініціативи Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: