На Львівщині зросла захворюваність на коронавірус, — лікар-інфекціоніст

карантин78
Фото: Микити Печеника

У Львівській області зросла кількість госпіталізацій із діагнозом «коронавірусна інфекція». Нині у лікарнях перебувають 37 пацієнтів, з них шестеро — в реанімації.

Про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 розповів заступник директора з медичної частини обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін на брифінгу 26 жовтня, передає ІА Дивись.info.

Госпіталізації із коронавірусом зростають

Зі слів інфекціоніста, зараз ще 15 пацієнтів у Львівській області чекають на результати аналізів щодо наявності коронавірусу.

Загалом у лікарні збільшилась кількість госпіталізованих. Ще три-чотири тижні тому на лікуванні могло бути 10-12 людей, каже він.

«У нас у стаціонарі перебувають пацієнти з середньо-важким і важким перебігом хвороби. Більшість таких станів спричинена пізньою госпіталізацією або ж супутніми захворюваннями»— говорить Орфін.

Фахівець зазначає, що причини важкого перебігу коронавірусу залишаються незмінними. Ідеться про невчасне звернення по медичну допомогу, самолікування, нехтування елементарними правилами гігієни.

Симптоми коронавірусу

Спікер каже, що здебільшого хвороба починається з гарячки, нежитю, покашлювання, подразнення у горлі.

Читайте також: Понад 800 тисяч українців не вакцинувались проти коронавірусу вдруге

«Із 7-го по 10-ий день розвиваються найтиповіші ускладнення для коронавірусної інфекції у вигляді важкої пневмонії. В кінці першого – на початку другого тижня починаються ускладнення органів серцево-судинної системи, загострення хронічних хвороб, які були в стадії ремісії, або були неполіковані. Відповідно, пацієнти вже поступають з вираженою легеневою недостатністю, з низькою сатурацією, з високою гарячкою. 15-17% пацієнтів мають прояви з боку кишково-шлункового тракту у вигляді блювання, діареї. Такі пацієнти можуть мати ознаки зневоднення. Все це в сукупності призводить до тривалого лікування в стаціонарі, яке в середньому складає від 14 днів і більше», — пояснює лікар.

І додає: якщо пацієнта ушпиталили до реанімації, термін лікування може продовжуватись до місяця та більше.

Тим часом за даними департаменту охорони здоров'я Львівської обласної військової адміністрації, в регіоні 10 тисяч 428 мешканців захворіли на гострі респіраторні вірусні захворювання за попередній тиждень. Діти частіше хворіють на ГРВІ, це фактично кожен другий випадок серед хворих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: