Селу Милошевичі, що біля Львова, повернуть історичну назву

Милошевичі
Селище Милошевичі. Фото: райрада

Село Милошевичі, яке розташоване в Пустомитівській територіальній громаді Львівського району, перейменують на Милошовичі. Оскільки така назва є історичною.

Про це повідомили у Львівській районній раді.

Там розповіли, що відовідне рішення «Про надання згоди на перейменування населеного пункту Милошевичі» прийняла райрада у четвер, 26 жовтня. За нього проголосували районні депутати на засіданні наприкінці вересня.

У районій раді зазначили, що процедура перейменування назви населеного пункту здійсниться якнайшвидше. Однак, відповідно до процедури рішення мають підтримати Львівська облрада та Верховна Рада.

Детальніше про перейменування селища

За інформацією райради, під час визначення доцільності перейменування села Милошевичі на Милошовичі враховано думку місцевих мешканців територіальної громади, які просили повернути історичну назву селищу.

Адже відомо, що назва села «Милошовичі» є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Згідно з цими документами на території жили білі хорвати, і назва села пішла від власної назви Милош (ім’я), де використовується суфікс «-ов-». Саме така назв вживалась упродовж багатьох століть.

Крім того, в довідці Центрального архіву України у м. Львів від 22.05.2008 року №604 виданій  Семенівській сільській раді, в жодних документах іншої назви як с. Милошовичі ніколи не вживалося та документально не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України перейменувала Славське на Славсько.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: