Блогера з Дрогобича, який цькував українських воїнів, судитимуть

396076490_718154537012834_3700896885792136185_n
Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині судитимуть місцевого блогера, який публічно ображав українських захисників у соцмережах.

Про це повідомили в обласній прокуратурі 27 жовтня.

Нагадуємо, чоловіка викрили та затримали влітку нинішнього року. За даними відомства, 40-річний мешканець Дрогобича в одному із прямих етерів називав воїнів ЗСУ «злочинцями».

«Також обвинувачений неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК. При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати в цій установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі», — йдеться в повідомленні.

Прокурори додають, що чоловік публікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав «поради» як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток.

Окрім цього, на своєму YouTube-каналі блогер також виправдовував збройну агресії РФ проти України, розпочату 2014 року.

Блогерові інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України.

Нагадуємо, український блогер із Києва знімав для російських пропагандистських медіа провокативні стріми, у яких дискредитував українську армію. Йому повідомили про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: