Росіяни використовують нову версію безпілотника-камікадзе - аналітики

_127701875_f3a5e2eb-7be1-4006-a22d-99462660e9c8

Російські війська використовують нову версію безпілотника-камікадзе «Ланцет», який може автономно ідентифікувати цілі. Російські джерела стверджували, що російські війська почали використовувати новий безпілотник-камікадзе «Изделие-53» з 21 жовтня.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Джерела стверджували, що БПЛА «Ізділіє-53» нібито має систему автоматичного наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару. Повідомляється, що російські війська поки що не використовують безпілотники «Ізділіє-53» у широкому масштабі, але російські джерела стверджують, що російські війська наразі випробовують безпілотники для масових синхронізованих ройових ударів.

 24 жовтня ISW повідомляв, що російські війська також нібито нещодавно використали нові безпілотники «Італмас» (також відомі як «Ізділі-54») під час удару безпілотників по Київській області.

Раніше ISW також оцінювало, що російське командування може вважати, що велика кількість ударних безпілотників дозволить російським силам подолати українську протиповітряну оборону, хоча корисне навантаження безпілотників «Ізділіє-53», яке, як повідомляється, становить від трьох до п’яти кілограмів, може не бути достатнім для значного пошкодження найважливіших військових цілей.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося близько 70 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 24 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: