Львівські рятувальники отримали техніку від Республіки Австрія

яя
фото: Передача техніки для ДСНС від Республіки Австрія, ЛОДА

Сьогодні, 30 жовтня, відбулась передача гуманітарної допомоги від Уряду Республіки Австрія та мерії м. Відень для потреб ДСНС України. Благодійники передали 4 автомобілі, серед яких 2 легкових авто, пожежна цистерна та автодрабина.

Про це повідомляє місцева влада.

«Між Україною та Австрією є багато зв’язків, особливо між Віднем і Львовом. За ці 20 місяців повномасштабної війни Австрія передала дуже багато допомоги Україні. Хочу висловити свою повагу українському народу, а також всім, хто бере участь в боротьбі. Ми раді мати нагоду долучитися до цієї боротьби і у такий спосіб допомогти врятувати якомога більше життів», – зазначив Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо.

«Величезне дякую Державній службі з надзвичайних ситуацій. Ми навіть тут, у Львові, щодня бачимо їхню важливу працю. Ми мали прильоти по цивільних об’єктах  і завдяки мужності та професіоналізму представників служби першочергово маємо збережене найдорожче – врятовані життя. Дякую австрійському уряду та муніципалітету Відня за цю допомогу. Це – величезна підтримка для нас», – зазначив очільник області Максим Козицький.

Техніка, яку передали сьогодні, допоможе рятувати людей в разі пожеж на високих об’єктах у Львові, також її будуть використовувати саперні підрозділи у прифронтових областях.

До слова, рятувальники-сапери Львівщини зараз несуть службу на Херсонщині Харківщині та Запоріжжі.  

Як розповів заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник, Австрія не вперше передає допомогу для рятувальників України.

«Австрія передала нам дуже багато техніки та оснащення. До прикладу, в перші дні повномасштабного вторгнення – велику кількість балістичних шоломів, які фактично закрили першу потребу наших саперів. А також це сотні автомобілів, десятки плавзасобів тощо», – зазначив він. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: