Львівські лікарі врятували немовля з розщілиною губи та піднебіння

немовля
Фото: volyn24.com, ілюстративне

Коли немовля перебувало ще в утробі матері лікарі прогнозували, що дитина народиться з щелепно-лицевою вадою. Тому жінка думала про можливий аборт.

Про це повідомили в Міжрегіональному центрі лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

Там розповіли, що згодом Інна ще вагітною звернулася до львівської лікарки Христини Пограничної за консультацією. Гінекологиня пояснила, що жінці важливо народити, налагодити годування. А тоді лікарі зможуть зробити операцію їй дитині.

«Ми дали пацієнтці і батькам "домашнє завдання" - спеціальні тейпи, вони їх носять на доопераційному етапі, перед тим, як закрити дефект губи. Це допомогло підготувати тканини так, щоб в операційній ми досягли оптимального результату», - розповів  хірург Роман Огоновський, який оперував дитину.

Через 4 місяці після того як народилося немовля йому зробили операцію. Зокрема хірурги закрили незрощення губи. Операційне втручання минуло успішно.

За словами медиків, дівчинку чекає ще одна операція, коли їй виповниться 9 місяців. Тоді лікарі зможуть закрити дефект піднебіння.

Увага! Допис містить чутливий контент.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львівські хірурги вперше прооперували однорічного пацієнта із рідкісною вадою гортані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: