На Львівщині обрали перших лавреатів премії імені Шептицького

image-11
Ігор Калинець став лавреатом премії Андрея Шептицького. Фото: Львівська ОВА

Першого листопада обрали перших лавреатів Львівської обласної премії імені Андрея Шептицького. Ними стали Ігор Калинець, поет і прозаїк, представник «шістдесятників», політв’язень, та Ігор Набитович, доктор філологічних наук, професор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Про це повідомили у департаменті освіти та науки військової адміністрації регіону.

Конкурс на здобуття премії цьогоріч провели вперше. За його умовами, визначаються два переможці, які отримають грошову винагороду у розмірі 200 тисяч гривень кожен.

Ігоря Калинця відзначили за вагомий внесок у розвиток державності і культури України, а Ігоря Набитовича – за монографію «Сага мистецької родини: Алєксандер Фредро, Софія Шептицька, митрополит Андрей Шептицький».

Премія Андрея Шептицького - що відомо

Це нагорода за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури, а також за створення наукових праць, що мають велику наукову та практичну цінність й належать до царин, які перебували у сфері уваги Митрополита: богослов’я, мистецтвознавства (у розрізі української ідентичності), краєзнавства, медицини (у розрізі подолання негативних наслідків війни), педагогіки, екології.

Започаткував премію департамент освіти і науки Львівської ОВА. Як зазначав раніше директор департаменту Олег Паска, одним з авторів запровадження премії імені Митрополита був колишній міністр освіти, Герой України Іван Вакарчук.

Проведення конкурсу на здобуття премії має на меті привернути увагу суспільства до одного з найвидатніших національних і духовних лідерів України Митрополита Андрея, графа Шептицького та його діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: