На Львівщині зведуть «Центр безпеки громадян» за понад 30 млн грн

image-9
Візуалізація: Львівська ОВА

У Східниці на Львівщині спорудять «Центр безпеки громадян», який стане об’єктом критичної інфраструктури для обслуговування населення розташованих в гірській місцевості.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

У Центрі розташовуватимуться пожежна частина, поліція та відділення медичної допомоги. Він охопить три райони: Стрийський, Самбірський та Дрогобицький.

Зараз в Східниці немає повноцінної лікарні та пожежної частини. Тож громада ухвалила рішення про будівництво такого Центру торік. Саме селище Східниця – це місто-курорт, яке щорічно відвідують понад 60 тис. туристів.

Читайте також: В одному з готелів Східниці транслювали російські канали

Враховуючи важливість побудови безпекового центру для регіону, громада вирішила передати функції замовника управлінню капітального будівництва Львівської ОВА. Після підписання договору на виконання будівельних робіт, підрядник виконав комплекс робіт в період з жовтня 2022 року по березень 2023 року. 

Кошти на будівництво Центру безпеки громадян виділили в межах обласної Комплексної програми «Безпечна Львівщина на 2021-2025 роки». Загальна вартість - понад 30 млн гривень. 

У зв’язку із виникненням робіт, які не були враховані при розробці ПКД, виникла необхідність коригування. Проєктно-кошторисну документацію скоригували, отримали експертизу. Кошторисна вартість частково зросла, згідно з проєктом 2022 року, у зв’язку з додатковими роботами, які не були передбачені у первинному проєкті. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: