У Львові хочуть посилити охорону ментального здоровʼя дітей

630_360_1602310582-846
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У середу, 2 листопада, під час пленарного засідання голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик звернувся до міського голови з проханням провести низку заходів з метою охорони психічного здоров'я й психосоціальної підтримки дітей та залучити до них заклади освіти Львівської громади.

*Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Зокрема Петро Адамик наголосив, що у час війни необхідно турбуватися про ментальне здоров'я, зокрема дітей.

«Сьогодні у Львівській громаді проживають різні категорії дітей: діти, які безпосередньо потерпіли від війни; діти, які стали очевидцями воєнних злочинів, вчинених росіянами; діти, які були змушені покинути свої домівки через війну; діти-захисників та захисниць. Зрештою, кожна українська дитина страждає від воєнної агресії Росії, а наслідки війни вже проявляються у видимих та невидимих травмах. Емоційні та психологічні проблеми потребують особливої уваги та реального підходу з врахуванням віку та потреб кожної дитини», - розповів Петро Адамик.

Він зазначив, що психосоціальна підтримка дітей повинна забезпечуватись в кожному закладі освіти, а особливо - у час війни. Так, як в школі діти проводять більшість свого часу, тому важливо, щоб в системі шкільних цінностей окрема увагу присвячувалась саме ментальному здоров'ю, аби діти не боялись говорити про свій стан.

За його словами, у вересні цього року начальник Львівської ОВА затвердив Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки, одним із завдань якої є розгорнути активну просвітню та психоедукаційну роботу на базі закладів охорони здоров’я та освіти за участі соціальних працівників, практичних психологів та громадського сектора з метою формування у населення області усіх вікових груп елементарних знань про психічне здоров’я та навичок самодопомоги для його зміцнення і відновлення.

Таким чином, Петро Адамик попросив доручити начальнику управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради провести низку заходів з метою охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки дітей із залученням закладів освіти Львівської громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: