США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори з Росією - ЗМІ

2744201
Фото: Кореспондент

США та Європа почали обговорювати з Києвом можливі мирні переговори з Росією і те, від чого Україні доведеться відмовитись для досягнення домовленості.

Про це пише видання NBC News.

Розмови включали нариси того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти угоди, сказали чиновники США. Деякі з переговорів, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися минулого місяця під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, включно з членами НАТО, відомої як Контактна група "Рамштайн".

Обговорення є підтвердженням військової динаміки на території України та політичної ситуації в США та Європі. Вони почалися на тлі занепокоєння американських і європейських офіційних осіб щодо того, що війна зайшла в глухий кут, і щодо здатності продовжувати надавати допомогу Україні.

Представники адміністрації Байдена також стурбовані тим, що в України закінчуються сили, тоді як Росія має, здавалося б, нескінченні запаси військових. 

Окрім цього, уряд США стурбований тим, наскільки менше уваги громадськості привертає війна в Україні після початку війни Ізраїлю та ХАМАС майже місяць тому. Чиновники побоюються, що ця зміна може ускладнити отримання додаткової допомоги для Києва. 

Деякі військові чиновники США в приватному порядку почали використовувати термін «патова ситуація» для опису поточної битви в Україні, а деякі кажуть, що це може зводитися до того, яка сторона зможе утримувати військові сили найдовше. Жодна сторона не робить значних успіхів на полі бою, який деякі офіційні особи США тепер описують як війну дюймів. 

Офіційні особи також приватно заявили, що Україна, ймовірно, має час лише до кінця року або трохи пізніше, перш ніж почати більш термінові дискусії щодо мирних переговорів. За словами офіційних осіб, офіційні особи США поділилися своїми поглядами на такий графік із європейськими союзниками.

Представник адміністрації також зазначив, що США брали участь разом з Україною в обговоренні її рамок мирного саміту, але сказав, що Білому дому «на даний момент не відомо про будь-які інші розмови з Україною щодо переговорів».

Нагадаємо, що ЗСУ за добу знищили більше 800 окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: